Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior po holendersku

Składniki:

  • 1 kalafior (ok. 75 dag)
  • 1 łyżka octu
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 2 łyżki ziół (świeżych lub suszonych)
  • mięta, bazylia itp.
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki białego wina
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 12 dag masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 20 dag szynki


Sposób przyrządzenia:
Kalafior oczyścić, zalać na 10 min wodą z octem, opłukać, gotować przez 20 min w posolonej wodzie. Żółtka ucierać w rondlu na małym ogniu z sokiem, ziołami, winem, musztardą, szczypta cukru, solą i pieprzem, aż powstanie krem. Szynkę pokroić w kostkę. Lodowate masło pokroić, dodać do gorącego sosu, ubijając. Wlać jogurt, przyprawić, wymieszać. Kalafior polać sosem, posypać szynką.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *