Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z rybnym nadzieniem.

Skład:

  • filety z pstrąga
  • grzyby marynowane
  • kolorowa marynowana papryka
  • masło
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Umyte i osączone filety z pstrąga, przyprawiamy i smażymy na maśle, odkładamy na papierowy ręcznik. Grzyby oraz paprykę bardzo dokładnie osączamy z marynaty. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Pstrąga, grzyby i paprykę, żółtka wyjęte z jajek ostrożnie kroimy w drobną kostkę, nakładamy do połówek jaj w otwory pozostałe po wyjętych żółtkach zalewamy majonezem. Jeśli chcemy podnieść atrakcyjność dania możemy posypać majonez ziarnami kawioru, kolorowym grubo zmielonym pieprzem itd.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *