Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w sosie koperkowym

Składniki:

  • 4 jajka
  • pęczek koperku
  • 1/2 litra wody
  • 1/4 kostki masła
  • kostka rosołowa
  • 100 ml. kwaśnej śmietany
  • łyżka mąki
  • vegeta
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować i pokroić na połówki i ćwiartki. Zagotować wodę, dodać masło, kostkę, przyprawy i posiekany koperek. Mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody i dodać do wywaru. Chwilę gotować na małym ogniu. Jajka ułożyć na talerzu i polać sosem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *