Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka oliwkowo-łososiowe

Składniki:

  6 jajek

  2 łyżki majonezu

  3 łyżki naturalnego jogurtu

  3 plastry wędzonego łososia

  16 zielonych oliwek

  kilka gałązek koperku

  sól

Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo, obrać, podzielić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, rozetrzeć je z łyżką majonezu na jednolitą masę. Dodać resztę majonezu oraz jogurt, przyprawiać do smaku solą.

Dwa plastry łososia pokroić w drobną kosteczkę. 10 oliwek posiekać. Łososia i oliwki dodać do masy, wymieszać, wypełnić połówki białek. Każde jajko udekorować połówką oliwki, kawałkiem łososia i koperkiem.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *