Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z papryką Krysi

Składniki:

    • 4 jajka
    • 2 łyżki mleka
    • ½ pokrojonej w kostkę papryki
    • ½ pokrojonej w kostkę cebuli
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżeczka oleju
    • sól, pieprz
    • żółty ser


    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać masło z olejem dodać paprykę i cebulkę, powoli smażyć mieszając. W miseczce wymieszać jajka, mleko, sól i pieprz. Zawartość miseczki przelać na patelnię, smażyć mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji. Tak przyrządzoną jajecznice wyłożyć na talerz i obficie obsypać tartym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *