Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 5 jaj
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 seler
  • szczypta bazylii
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Cebulę i seler drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor. Dodać zioła i koncentrat pomidorowy. Posolić. Dusić pod przykryciem 10 minut. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Wlać sos na talerze i na każdej porcji ułożyć jajka żółtkiem do góry. Podawać z ciemnym pieczywem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *