Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja faszerowane I

(1)Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
100g filetów śledziowych
kilka migdałów
łyżka śmietany
bułka tarta
pieprz , sól
tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jaja przekroić wzdłuż, nie uszkadzając skorupki, wydrążyć.
Śledzie i jaja drobno pokroić, wymieszać z migdałami, dodać śmietanę, doprawić do smaku.
Farszem napełnić skorupki, posypać bułką tartą, przycisnąć ręką. Podsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

(2)Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
150g pieczarek
łyżka tłuszczu
1 jajo
50g ketchupu
natka pietruszki
bułka tarta
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Umyte pieczarki drobno pokroić i usmażyć. Jaja przekroić wzdłuż, nie uszkadzając skorupki, wydrążyć. Pokroić drobno, połączyć z pieczarkami, jajkiem, ketchupem i natką pietruszki.
Farszem napełnić skorupki, posypać bułką tartą, przycisnąć ręką. Podsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

(3)Składniki:
8 jaj ugotowanych na twardo
pół puszki sardynek
kilka orzechów włoskich
natka pietruszki
żółtko
bułka tarta
pieprz i sól
tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jaja przekroić wzdłuż, nie uszkadzając skorupki, wydrążyć. Pokroić i połączyć z orzechami, natką pietruszki , żółtkiem i rozdrobnionymi sardynkami. Doprawić do smaku. Farszem napełnić skorupki, posypać bułką tartą, przycisnąć ręką. Podsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

Wg. H Dębski „600 potraw z jaj”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *