Składniki:
- mięso wołowe 1/2 kg
- przyprawa gyros 3 łyżki
- kapusta pekińska 1 sztuka
- cebula 2 sztuki
- ogórki konserwowe 6 sztuk
- kukurydza z puszki 10 dag
- keczup 5 łyżeczek
- majonez 5 łyżeczek
- oliwki zielone 15 sztuk
- sól
- pieprz
- tłuszcz
Sposób przyrządzenia:
Mięso wołowe kroimy w paseczki lub w kostkę, smażymy je na rozgrzanym na
patelni tłuszczu, dodajemy przyprawę gyros i wszystko dokładnie mieszamy
ze sobą. Kapustę pekińską szatkujemy w drobne paseczki, dodajemy do niej
kukurydzę, która wcześniej została odsączona z zalewy i przelana
wrzątkiem oraz oliwki pokrojone w połówki. Cebulę obieramy i wraz z
ogórkami kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki. Dodajemy keczup, majonez,
doprawiany solą i pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy ze sobą.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos