Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z serc wołowych

Składniki:

  • 50 dag. serc wołowych
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 dag. pomidorów
  • po strąku zielonej, żółtej i czerwonej papryki
  • papryczka chilli
  • 2 listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Serca obgotować, pokroić w kostkę, posypać pieprzem i podsmażyć na stopionym maśle. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć chwilę mieszając. Następnie przełożyć do rondla, zalać bulionem tak , aby przykrył mięso, dodać roztarty z solą czosnek i pokrojone w paski papryki. Ćwiartki obranych ze skórek pomidorów , tymianek i pokruszony listek laurowy. Przykryć i dusić pod przykryciem ok. 2 godzin od czasu do czasu mieszając. Sos zagęścić mąką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *