Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina po kaszubsku

Składniki;

  • 1 kg zrazówki wołowej
  • 15 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka majeranku
  • łyżka masła
  • pół szklanki bulionu
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • 10 dag. słoniny

Sposób przyrządzenia:
Mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć roztartym z majerankiem czosnkiem, owinąć w folię i zostawić na 24 godziny w lodówce. Następnego dnia oprószyć solą, pieprzem, naszpikować cienkimi paskami słoniny, ułożyć na wysmarowanej masłem brytfannie polać stopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia skrapiać rosołem, a później winem. Podawać na gorąco lub na zimno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *