Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby ze śledziem, pomidorami i ogórkiem

Składniki:

  • 300 g świeżych grzybów
  • 4-5 filetów śledziowych
  • 250 g pomidorów
  • 1 ogórek kiszony
  • 1-2 cebule
  • 2 jajka
  • 1 szkl. majonezu
  • 1-2 łyżki twarogu
  • sól
  • szczypiorek

    Sposób wykonania
    Pokrojone grzyby poddusić.
    W między czasie jajka ugotować na twardo po czym drobno je posiekać.
    Następnie ogórek, cebulę ora pomidory również posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając grzyby pokrojone w paski.
    Twaróg przetrzeć przez sito i wymieszać go z majonezem oraz sokiem z ogórków i pomidorów, który powstał po ich siekaniu i dodać do sałatki.
    Ponownie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *