Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby kurki zapiekane z kukurydzą

Składniki:

  • 1 l kurek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 puszki kukurydzy konserwowanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Kurki oczyścić, dokładnie wypłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać kurki i odsączoną z zalewy kukurydzę, przyprawić, smażyć 5 minut mieszając, przełożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Mleko, jajka mąkę sól i pieprz zmiksować. Mieszanką zalać zawartość naczynia żaroodpornego. Zapiekać 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *