Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gotowany kurczak w pikantnym sosie

Składniki:

  • 1 kurczak o wadze około 1,5 kg
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany kremówki
  • 1 kwaśne jabłko
  • tarty chrzan do smaku
  • curry do smaku
  • pieprz i sól do smaku


Sposób przyrządzenia:

Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, przekroić na połówkę, przyprawić, na 2 godziny odstawić do lodówki. W dużym, płaskim rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać warzywa jak do rosołu, liść laurowy, ziele angielski, gotować 15 minut. Do wrzącego wywaru dodać kurczaka i powoli gotować30 do 40 minut. Schłodzić w wywarze,. Z ugotowanego, chłodnego kurczaka po zdjęciu skóry wykrawać kształtne plastry mięsa, układać na półmisku. Ze śmietany, tartego chrzanu, curry i utartego (lub pokrojonego w kostkę) na drobnej tarce jabłka przygotować sos i polać nim półmisek obok kurczaka. Udekorować zieleniną, dodać ewentualnie ulubione dodatki i podawać jako zimną zakąskę.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Dominika B

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *