Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki z czosnkiem

Składniki:

  • 25 dkg zielonych ogórków
  • ¼ łyżeczki glutaminianu sodu (wzmacnia smak)
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, cukier do smaku

Sposób przyrządzenia:
Świeże, jędrne ogórki umyć, osuszyć. Każdy przekroić wzdłuż na połowę, połówki na plastry. Tak przygotowane ogórki posolić i na 30 minut umieścić na sicie. Czosnek obrać, drobno posiekać. Oliwę podgrzać, dodać cukier i glutaminian sodu, podgrzewać mieszając aż glutaminian i cukier się rozpuszczą. Ogórki umieścić na półmisku polać przygotowaną oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Dominika B

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *