Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gofry Ilony

 

Składniki:

  • masło 1/2 kostki
  • cukier 10 łyżeczek
  • mąka 125 dag
  • jajka 4 sztuki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • mleko 3,2 % 5 łyżek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Masło proszę w całości rozpuścić, następnie dodać jajka, cukier, mąkę
pszenną oraz mleko, wszystko ze sobą miksować przez 3- 4 minuty, do
momentu gdy powstanie gładka masa, bez żadnych grudek. Gofrownicę proszę
dobrze rozgrzać i wysmarować ją dokładnie tłuszczem, następnie wlać na
nią ciasto na gofry i piec około 4- 5 minut. Do momentu ze złocenia.
Dobrze smakują z bitą śmietaną i owocami albo dżemem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *