Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galantyna z kurczaka w sosie wiśniowym

Składniki:

  • kurczak
  • 10 dkg suszonych moreli
  • 2 jaja
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sos:

  • 25 dkg wiśni bez pestek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Morele zalać wrzątkiem. Kurczaka umyć i oczyścić. Bardzo ostrym nożem ostrożnie, by nie uszkodzić skóry, oddzielić kości od mięsa. Uzyskany płat mięsa uformować w prostokąt, oczyścić ze ścięgien i delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem.. Obsączone z wody morele pokroić, podsmażyć z cebulą. Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki, sól, pieprz, dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanych jajek usmażyć dwa cienkie omlety Na płacie mięsa położyć obok siebie omlety, morele z cebulą. ciasno zrolować cały płat mięsa. Tak przygotowany rulon mięsny, osznurować. Zawinąć galantynę w folię aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 90 minut, skrapiając wodą. W międzyczasie przygotować sos wiśniowy.
Z mąki i masła przygotować jasną zasmażkę, dodać wino i wiśnie, powoli gotować ewentualnie dolewając odrobinę wody, przyprawić.
Na 10 minut przed końcem pieczenia rozchylić folię aby mięso odrobinę się przyrumieniło. Upieczone mięso odwinąć z folii, przeciąć i usunąć sznurek, pozwolić aby mięso „odpoczęło” przez 10 minut. Pokroić w grube plastry, polać sosem wiśniowym i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *