Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z wiśniową konfiturą

Składniki:

    • 15  dkg makaronu nitki lub spaghetti
    • 30 dkg konfitury wiśniowej
    • 1 łyżka cukru
    • 2 jajka
    • 3 łyżki masła
    • bułka tarta


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron  ugotować wg przepisu na opakowaniu, odce3dzić, gorący wymieszać z 2 łyżkami masła. Jajka zmiksować z cukrem. Kokilki do zapiekania wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Na dnie kokilki ułożyć makaron, polać miksem jajecznym, na makaronie ułożyć konfiturę. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *