Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiesia

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 77 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42687
    Wiesia
    Participant

    No , tos mi Bazylia troche dolozyla he he.
    Nie zapomne urlopu w Polsce…. Bylismy w takiej fajnej restauracji, gdzie podchodzilo sie do wybranych dan i kucharz je nakladal na talerz.
    Moj Kochany szybko przyuwazyl szpinak i byl wniebowziety.
    Kucharz to zauwazyl, wiec zyczliwie nalozyl Mu kopiasty talerz.
    Moje Kochanie wrocilo po jeszcze!!!
    Kucharz smiejac sie ( i nie tylko on ) nalozyl Mu druga, taka sama olbrzymia porcje.
    A ja biedna do tej pory wysluchuje, jaki to pyszny szpinak w Polsce ….
    A ja sie jakos przekonac nie moge, ech!

    in reply to: Bledy ortograficzne #42675
    Wiesia
    Participant

    Bazylio, bardzo dobry pomysl! Tym sposobem bedziemy wszyscy poprawiac swoje i cudze bledy , no i sie na nich uczyc.
    Ode mnie masz buziaka.:)

    in reply to: Wiosna blisko…. #42630
    Wiesia
    Participant

    Nie narzekajcie, Moi Mili, troche wiecej optymizmu.
    Dnie coraz dluzsze, sloneczko swieci ( jesli swieci hm..)
    coraz wyzej, ptaszeta zaczynaja spiewac.
    Wiosna blisko….. blisko…..

    in reply to: gotowanie od podstaw #42545
    Wiesia
    Participant

    No prosze, nie tylko ja mam takie pdczucie, ze cos takiego jest potrzebne.
    Pewnie , ze jest.
    Stary wyjadacz w kuchni nie potrzebuje internet, zeby dobrze gotowac.
    Pomozmy poczatkujacym, obiecuje, ze sie aktywnie wlacze a i nni pewnie tez.
    Pozdrowienia.

    in reply to: Wiosna blisko…. #42544
    Wiesia
    Participant

    Dzieki tinca, pewnie to zrobie, bo mnie juz cos bierze.
    Tyle starania i troski i na nic. A moze prosciej zrezygnowac z roz?
    Och nieeee… Swoja droga, to ja wiem, ze ta ziemia za kwasna, co roku daje wapno i krowi nawoz(dla roz 2x), a jakos slabo rosna.
    No, ale problemy z rozami czy nie, to wiosna i tak juz blisko.
    Jeszcze nikt nie czuje?

    in reply to: Bigos #42543
    Wiesia
    Participant

    Bazylio, ja jalowiec dodaje zawsze do mies, czasem do zup.
    Zeby dal smak, nalezy go "otworzyc" i taki "potargany" wrzucic do potrawy.
    Wspaniala przyprawa!

    in reply to: A co Wy myślicie??? #42474
    Wiesia
    Participant

    Tinca, rzecz lezy w konkurencji, co za glupota.
    Co poniektorzy mysla, ze stana sie slawni w internecie z powodu wymieszania makaronu z innym serem? Smieszne, dziecinne…

    in reply to: A co Wy myślicie??? #42473
    Wiesia
    Participant

    Taki piekny dzien tinca, szkoda spac (leje jak z cebra). A tak naprawdo, to
    budza mnie moje koty, nie maja litosci.

    in reply to: A co Wy myślicie??? #42460
    Wiesia
    Participant

    Dla mnie to proste – nie chcesz zeby Cie powielali, kopiowali, zmieniali?
    Zostaw "swoj" przepis w kajecie a nie w internecie!
    Zadna strata, zawsze ktos inny "wyskoczy" z takim samym przepisem.
    A poza tym niech mi taki "autor" przepisu udowodni, ze to jego.
    Ja tam jestem zawsze gotowa udowodnic, ze to nasze, tzn. wszystkich.
    I tak sobie wlasnie mysle, ze jak sie znajdzie, gdzies przepis, to czy jednak nie lepiej jest go podpisac wlasnym nickiem? Dla mnie to oczywiste, podpisuje sie znalazca a nie tworca. I niech sie wtedy ktos czepia, ja zaraz znajde inne zrodlo, tego samego przepisu.
    Wyjatek, gdy zanaczone jest, ze to rzeczywiscie jest mojego autorstwa.
    Reszta……

    in reply to: Dlaczego? #42399
    Wiesia
    Participant

    tinca, jestes "do zjedzenia", dzieki.

    in reply to: Tajemnica odpowiedniego nastroju… #42398
    Wiesia
    Participant

    Bazylia, znasz "Enigme"? Te muzyke nabrzmiala od erotyki….???
    Bach jest wspanialy i tez lubie ale nie na randke z wlasnym mezem.

    in reply to: Dlaczego? #42391
    Wiesia
    Participant

    Nie ma sprawy Bazylia, nowy tekst gotowy, nie krytykowac za bardzo, ja zadna pisarka.

    in reply to: Dlaczego? #42389
    Wiesia
    Participant

    tinca, jest mozliwe, ze za dlugo wisialam? mam takie wrazenie. No nic, napisalam jeszcze raz ,sprobuje wkleic, jak sobie nie poradze, to tekst pozwole sobie przeslac do Ciebie, ok?

    in reply to: Tajemnica odpowiedniego nastroju… #42372
    Wiesia
    Participant

    Bardzo staromodnie: "Enigma", swiece, francuskie wino i bliska obecnosc kochanego czlowieka.

    in reply to: Ryby #42371
    Wiesia
    Participant

    Smakosze ryb, polecam tilapie, jesli taka macie na swoim rynku.
    Smaczna, zwarta, nie rozsypuje sie, wystarczy usmazyc na oleju,
    bez maki, bez jaja…Robie z nia wszystko , co mi sie zamarzy.
    Pyszna, nie ma typowego smaku i zapachu "smierdzadzej " ryby.
    Nieduze fileciki, wygodne do przyrzadzania.

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 77 total)