Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
WiesiaParticipant
Majka, spokojnie mozesz korzystac z moich przepisow, sa dobre dla poczatkujacych.
Powodzenia w kuchni. Pozdrowienia.WiesiaParticipantBazylio, przepraszam, ze nie odpowiadalam, ale komputer mi nawalil.
Rzeczywiscie u mnie chyba lepiej. Wszystko rosnie jak na drozdzach.
Hiacynty, zonkile i polne stokrotki sa w pelnym rozkwicie. Posialam ziola i juz wzeszly. Jeszcze dwa tygodnie i rozkwitnie bez. Forsycja juz przekwitla. Roze zaczynaja miec paczki.
Gdy nie pada, to jestem zajeta w ogrodku. Nie tylko podziwiam rosliny, ale walcze takze ze slimakami! Zwabiam je do pulapek z piwem.
Moj ogrodeczek niezbyt duzy, ale daje mi ogromnie duzo radosci a poza tym mam tez rosliny pokojowe, prawie setke. Trzeba je przesadzac i troche odkurzyc po zimie. Jak widzisz, mam co robic.
Uwielbiam to! I ciekawa sprawa, ze w momencie kiedy zrobie sobie manicure, to zaraz chce mi sie cos przesadzac, albo chwasty wyrywac…WiesiaParticipantWesolych Swiat i Smacznego Jajka zycze wszystkim uzytkownikom Pychotki!
Kochani, nie objadajcie sie za bardzo, bo mam nadzieje, ze po swietach spotkam Was wszystkich na czacie. Duzo sloneczka w te swiateczne dni, zebyscie mogli wybrac sie na przyjemny, wiosenny spacer.WiesiaParticipantJa sobie tez tam poczytalam, ale nie wszystko, nie strawilabym wszystkiego.
Ale teraz wiemy skad sie rekrutuja ci straszni, starsi ludzie.
Z tamtego portalu, moze nie wszyscy ale wiekszosc taka straszna bedzie!. A gdy popatrzy sie na jezyk, to widac wyraznie, ze chodzi tylko o kulture. Czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traca.
Im wiecej rzucaja blotem i miesem tym gorsi beda w jesieni zycia. I w taki sposob z pokolenia na pokolenie zapewniamy sobie tematy do dyskusji.Chamstwa sie nie wypleni, jest i bedzie.
"Jeden cham potrawi zepsuc zabawe kulturalnych ludzi ale jeden kulturalny czlowiek nie poprawi zabawy chamow" Czyz Kapuscinski nie ma racji?
Jedno mnie dziwi naprawde; jak to mozliwe, ze taki "brudny" jezyk znajduje sie w internecie!
Skandaliczne!WiesiaParticipantAz zyc sie chce!!! 20°C w sloncu. Ale przyjemnie! Wiosna jest cudowna!
WiesiaParticipantMasz racje Malda! Powinnam sie chyba cieszyc, a co do pisenek, to przeciez zawsze moge je sobie zrobic bez okazji. Hmm..:(
WiesiaParticipantI u mnie juz wiosna. Krokusy pieknie zakwitly, roze wypuszczaja listki, stokroteczki polne w pelnym rozkwicie. Latam piec razy dziennie do ogrodka, zeby zaobserwowac rozwoj listkow. I Ty masz bzika Bazylio? Co ja mam powiedziec? Wsadzilam jeszcze jeden krzak rozy, Jak ja sie bede poruszac w tej gestwinie. Za maly ogrod, zdecydowanie. Jutro 17°C!
WiesiaParticipantMy jadamy w Europie slimaki, mazle, zaby- moze dla innych to jest obrzydliwosc?
Hm, ciekawe…Jakos nic nie wiem na ten temat. Moze ktos z Was?WiesiaParticipantAgata, mam tu 68 przepisow na salatke z jajkiem, podam Ci pare:
1.) 4 jaja ugotowane na twardo;4-5 ziemniakow;filet sledziowy;100g majonezu.szczypior, natka pietruszki, sol i pieprz do smaku. Wiadomo-pokroic i wymieszac, Chodzi przeciez o kombinacje.
2.) 4 jaja:150g kroszku konserwowego ;1-2 pomidory;natka;100g majonezu;pieprz isol.
3.) 4 jaja; 2/3 szklanki smietany gestej;1-2 ogorki swieze;100g sera bialego;koperek;sol;pieprz
4.) 4 jaja;2-3 pomidory;100g orzechow wloskich bez lupin;100g majonezu;natka,sol i pieprz
5.) 4 jaja; 300g papryki;100g parowek cienkich;100g majonezu;3 lyzki smietany;sol i pieprz
6.) 4 jaja;3-4 lyzki ryzu;jablko, kilka migdalow;100g kury pieczonej;100g majonezu;natka,sol i pieprz
7.) 4 jaja;50g fasoli perlowej;150g kielbasy szynkowej;100g rydzow kiszonych;100g ketchupu.sol i pieprz
8.) 4jaja;150g ryby ugotowanej;1-2 banany;kilka orzechow wloskich;sol i pieprz;olej do smaku
9.) 4jaja;3 lyzki ryzu;100g majonezu;pomidor;troche rodzynek;sol i pieprz
10.) 4 jaja;100g zoltego sera;100g oliwek;100g szynki;100g majonezu; sol i pieprz.
Mam nadzieje, ze cos sobie wybierzerz. Pozdrowienia.Post edited by: vjesja, at: 2005/03/15 21:27
WiesiaParticipantale trudu warte, te dwa ziola to absolutnie moje ulubione no i jeszcze majeranek.
Czyli moja trojca swieta, z ktora sie nigdy nie rozstaje.Stosuje do zup, sosow, salatek i do czego sie da .Ich aromat zwieksza mi apetyt a co dopiero smak!:laugh:Post edited by: vjesja, at: 2005/03/14 11:52
WiesiaParticipantAnerite, dobrze powiedziane. Trudno akceptowac dzisiejszego Dyngusa. A od czasu, gdy na ulicy wylano na mnie cale wiadro wody jestem jego przeciwniczka. Poplynal mi makijaz, zniszczyly rzeczy.To juz nie potzymywanie tradycji ale zwyczajnie wybryki chuliganskie. Pozdrawiam Bazylko.
WiesiaParticipantAga, swietnie, ze tu jestes. Witaj!
WiesiaParticipantAga, sprobuj ze zwyklym sosem smitanowym , czy innym jakim chcesz ale dodaj estragon.
Wspaniale pasuje do mies i ma tak intensywny smak, ze zabije goryczke.WiesiaParticipantCinek, to nie sa przepisy tylko sugestie. Brakuje wszystkiego:czasu pieczenia, temp, ilosci itp.Mamy sie tego domyslac? To konkurs na zagadki czy na niedomowienia?
Znalazlam nawet "przepis" bez nazwy, 39- ty, gdzie trzepiesz (?) pietruszka nad kurczakiem.Post edited by: vjesja, at: 2005/03/12 19:38
WiesiaParticipantWitaj Scandi, milo Cie widziec. Jeszcze sie nie znamy ale sie poznamy.
Przychodz na chat, na pogaduszki.
"Urzedujemy" tam przewaznie od 20-tej, ale staramy sie jednal przychodzic wczesniej.
Milo bedzie z Toba porozmawiac o wszystkim i niczym.
Pozdrowienia. -
AuthorPosts