Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

marek

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 524 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Nic nie wyrzucam… #45009
    marek
    Participant

    Nawzajem. Zrobię tak jutro. 🙂

    in reply to: Suszenie owoców #45000
    marek
    Participant

    Trudno się z Toba nie zgodzić. Moja mama tak przechowywała suszone grzyby. Powodowane to było tym że tak owoce jak i grzyby nie były pozbawione zupełn ie wilgoci więc przechowywane w innych warunkach pleśniały.

    in reply to: ksiazeczka z drinkami BOLS #44998
    marek
    Participant

    Zanim zamieścisz link reklamujący jakiś produkt wypada zapytać administratora o pozwolenie.Nie zapytałeś więc link przestał być aktywny.

    in reply to: Suszenie owoców #44996
    marek
    Participant

    Zdecydowanie cpolecam słoje, wcześnie odpowiednio przygotowane tzn wysterylizowane we wrtzątku lub w piekarniku. Są specjalne plastikowe pojemniki ale moim zdaniem cześć składników chemicznych przenika do przechowywanego suszu. Słoję szklane to produkt naturalny, głównym składnikiem jest krzem i dodatki takie jak węglan sodu czy mączka wapienna. Reasumijąc słoje szklane, szczelnie zamknięte. Warunkiem oczywiście jest dobra jakość suszu, zbyt wilgotne pokryją się, często bardzo szkodliwą pleśnią. Powodzenia.

    in reply to: ryż – utrata wartości odżywczych #44991
    marek
    Participant

    Moim zdaniem gotować w takiej ilości wody aby została całkowicie wchłonięta, no i zasadnicza kwestia używać ryżu nie łuszczonego, dzikiego. Można też ryż przygotować na parze, najlepsze do tego są specjalne naczynia wyplatane z drewna.

    in reply to: Kiełbasa #44986
    marek
    Participant

    Wszyscy mają to głeboko w d…. Irenko. Nawet odpisać nie raczą.

    in reply to: kursy, szkolenia kucharskie… #44977
    marek
    Participant

    Jeśli interesuje Cię profesjonalne szkolenie poszukaj pod tym linkiem:
    [url]http://polishcook.webpark.pl/adresy.html[/url]

    in reply to: Hizop #44973
    marek
    Participant

    Powodzenia w uprawie, zapewniam warto. Zioła nadają smaku i aromatu jakiego nie podobna uzyskać w inny sposób. A i są bardzo pomocne w trawieniu co też nalezy docenić. Pozdrawiam.

    in reply to: Klimaty #44971
    marek
    Participant

    Bywa i tak że właściciel w pogoni za zyskiem nie dba o czystość. Myli się moim zdaniem, takie podejście do klijenta jest powodem że brudny lokal odwiedza sie tylko raz.

    in reply to: Czat Pychotki #44964
    marek
    Participant

    Tak Irenko to byłem ja, ale nie wyszłem, tylko mnie wywaliło zaraz po wejściu. O tej porze u nas młodzi grają w sieci i z tego powodu trudno cokolwiek zdziałać. Przepraszam jeśli odniosłaś takie wrażenie. Pozdrawiam i przyznaję Ci rację w tym co piszesz. Z kulturą u nas w kraju na bakier niestety.

    in reply to: Kociołek #44962
    marek
    Participant

    🙂 Mniam, aż mi ślinka pociekła.

    in reply to: sałatki #44954
    marek
    Participant

    [url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/310/51/[/url]

    in reply to: Formy silikonowe do pieczenia wyrzuć stare blachy #44949
    marek
    Participant

    P_ryśku tylko dlatego że wyrób jest godny polecenia nie usówam Pana postu. Jednak na przyszłość proszę pytać o zgodę na zamieszczenie takiej informacji. Pozdrawiam.

    in reply to: Szukam przepisu na marynowane patisony itp. #44947
    marek
    Participant

    Za kilka dni opublikuję kilka ciekawych przepisów. Zapraszam w poniedziałek lub wtorek.

    in reply to: Upał za oknem, urlopy za pasem … #44945
    marek
    Participant

    Świetny pomysł:) Po wakacjach zorganizujemy taki konkurs. "Moje wakacyjne odkrycia kulinarne"

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 524 total)