Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
adminKeymaster
Dziêkujê wszystkim , ju¿ mam przepis nie tylko jeden napewno wypróbuje a efektami podzielê siê z WAMI.
Korci mnie spróbowaæ miêtówki, ale nie wszystko odrazu , z wi¶niami to bêdzie mój debiut.Trzymajcie kciuki aby mi siê uda³.
[b]Pozdrawiam Wszystkich , dziêkujê Jurek[/b]adminKeymasterSpróbujê wykorzystaæ ten pierwszy przepis, ale nie chce mi siê wierzyæ, ¿e nikt nie konserwuje pomidorów koktajlowych na zimê, nie s±dzê aby dzia³kowicze nie mieli ich w nadmiarze.
adminKeymasterAnerite w³a¶nie dlatego ¿e s± tak smaczne chcê zachowaæ ich smak na zimê. Mam ich tak du¿o, ¿e nie zd±¿ê zjadaæ.
adminKeymasterDziêki za przepisy, ale pomidory koktajlowe s± tak ma³e, ¿e nie wiem czy wystarczy mi cierpliwo¶ci aby obieraæ je ze skórki (chutnej), mo¿e jeszcze jakie¶ przepisy których nie ma na stronach internetowych. Bardzo proszê i z góry dziêkujê
adminKeymasterDzieki ju¿ pisze , pozdrawiam Jurek 🙂 🙂
adminKeymasterJu¿ wiem jaka jest oryginalna nazwa tej paprykowej kie³basy wêgierskiej, jest to kie³basa o nazwie PUSZTA, czy kto¶ co¶ wie o przepisie!!
adminKeymasterDziêki Maxwellowi za przepis – pewnie bardzo dobry!
To co jad³em by³o mniej wiêcej o strukturze naszej kie³basy podwawelskiej jednak o bardzo mocno wyczuwalnym smaku papryki i ostrych przypraw jak tak± kie³basê zrobiæ ?adminKeymasterLudziska!!
Czy kto¶ wie jak siê robi prawdziw± kie³basê wêgiersk± – mocno paprykowa, leko pikantna i podsuszana – w sklepach to rarytas!adminKeymaster[U¿ywam termomixa od 10 lat.Nie wyobra¿am sobie prowadzenia domu bez niego .Jest niezawodny i nie zepsu³ siê jeszcze ani raz. 🙂
adminKeymasterdzieki 🙂
ale mam wybor!!! :):):)
adminKeymasterA ja udka faszerujê pokrojon± w paski papryk± i s± smaczne.
adminKeymasterno tak, dziêki :unsure: za pomoc 🙂
aaaa… jeszcze tak samo jest z kaw±… najchêtniej to zawsze kupowa³abym w ziarnach i sama mieli³a… te¿ jednak ma inny smak taka w³asnorêcznie zmielona..——–
ale kawki nie polecam – chyba raczej niezdrowa jestadminKeymasterJa robiê udka faszerowane tzw pa³ki, bardzo ³atwo z nich wyj±æ kostkê. Jako farsz dajê pieczarki pokrojone w kostkê lub w pó³plasterki uduszone na ma¶le z cebulk± i spory s³upek sera ¿ó³tego spinam wyka³aczkami z obydwu stron. Udka trochê solê i posypujê przypraw± do kurczaka np Kamisu.Piekê w piekarniku polewaj±æ wytworzonym sosem.
adminKeymasterulala… no i ja witam :))
strona rewelka.. ladny layout i ogolnie przejrzyscie :)):hearts: emo [/hearts]
adminKeymasterheh.. bezsensu robic taki off top ;/
co do wegetarianizmu.. chcialbym zwrocic uwage, ze jedzenie ryb malo ma wspolnego z niejedzeniem miesa. Ryba to zwierze tak samo jak kot, pies lub kura, podobnie odczuwa ból itp. Nie mozna wiec nazywac osob jedzacych ryby – wegetarianami, gdyz wegetarianizm wyklucza to. to jest oczywiscie truizm i nie podlega dyskusji..Natomiast poslugiwanie sie jak±s szczego³na terminologia typu lakto-ovo bla bla bla.. to jest zwykla hipokryzja. Tu jednak jest to moje zdanie…
Ja jestem veganem i nie wnikam jesli ktos jest wegetarianinem i pije mleko, itp. Ale jedzenie ryb i nazywanie siebie wege to jzu jest lekkie zaklamanie.
Moim celem zdecydowanie nie est sklocic osoby, tylko wyjasnienie pewnych kwestii o ktorych wiele osob zapomina. Chcialbym poznac Wasze opinie na ten temat. mam nadzieje ze nikogo nie urazilem swoja opinia.
emo :hearts; VEGAN :hearts; emo
-
AuthorPosts