Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z piersi dzikiej kaczki w powijakach z boczku

 

4 filety z piersi dzikiej kaczki (po 200 g)

przyprawić

solą, pieprzem
słodką papryką w proszku
250 g boczku

pokroić w plasterki, obwinąć nimi filety z piersi kaczki obsmażać 4�5 minut z obu stron, postawić w cieple.

Na sos porzeczkowy

150 g porzeczek

wraz z

sokiem z 1 cytryny

krótko zagotować, dodać

50 ml koniaku
otartą skórkę z 1 cytryny (niepryskanej)
100 g konfitury z porzeczek lub
100 ml soku z porzeczek

następnie wsypać

100 g cukru

wszystko razem zamieszać i włożyć do sosu wytworzonego w czasie pieczenia filetów z piersi dzikiej kaczki, przez chwilę razem gotować, do lekkiego zagęszczenia sosu.

Na ziemniaki księżnej

500 g ziemniaków

obrać, zagotować w

osolonej wodzie

i ugotować następnie do miękkości, odcedzić, odparować i natychmiast przecisnąć przez praskę do ziemniaków, ostudzić, przyprawić do smaku

solą, pieprzem
startą gałką muszkatołową

dodać

50 g masła

wszystko razem dokładnie wymieszać, masę ziemniaczaną włożyć do szprycy (woreczka) do dekorowania z ozdobną końcówką, natłuścić blachę do pieczenia i wyciskać na nią jakby ciasteczka, roztrzepać

3 żółtka

i posmarować nimi ziemniaczane ciasteczka.

Temperatura zapiekania: w piekarniku tradycyjnym

(uprzednio nagrzanym) około 200°C

w piekarniku z termoobiegiem

(nie nagrzanym) około 180°C.

Czas zapiekania:

10-12 minut. Filety z piersi dzikiej kaczki z sosem porzeczkowym i ziemniakami księżnej rozłożyć na talerzach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *