Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z łososia z ananasem, musztardą i syropem klonowym

Składniki:

    • 6 porcji filetów z łososia
    • ½ świeżego ananasa pokrojonego w półplastry
    • 2 łyżki dobrej musztardy
    • 4 łyżki syropu klonowego
    • 1 drobno posiekana papryczka chili bez nasion
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W małym rondlu podgrzewać mieszając syrop klonowy wymieszany z musztardą, gdy zgęstnieje odstawić z ognia. Na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową  ułożyć porcje łososia, posmarować glazurą z syropu i musztardy, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną papryczką chili. Obok porcji ryby ułożyć ananasa. Piec około 8 do 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *