Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka w parmezanowej panierce

Składniki:

    • 2 filety z kurczaka
    • 5 dkg tartego sera parmezan
    • ½ szklanki mąki
    • 5 migdałów
    • 1 jajko
    • olej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, rozbić lekko dłonią. Wymieszać tarty parmezan z mąką i obranymi ze skórki, drobno posiekanymi. Jajka skłócić. Każdą porcję mięsa zanurzyć w jajku, obtoczyć w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotlety na złoty kolor, dopiec w piekarniku. Podawać z warzywami z wody i frytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *