Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 szklanki posiekanej białej kapusty
- ½ pokrojonej w piórka cebuli
- 1 szklanka rozdrobnionych grzybów
- ½ szklanki pokrojonych łodyg selera naciowego
- ½ szklanki pokrojonej fasolki szparagowej
- ½ pokrojonej czerwonej papryki
- ½ szklanki ostrego sosu
- oliwa z oliwek
- sezam
- ½ szklanki wody
Sposób przyrządzenia:
W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać kapustę, gotować na małym ogniu przez 20 minut. Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić mięso na złoty kolor, dodać cebulę, grzyby smażyć razem aż składniki będą miękkie, dodać pozostałe warzywa i dusić razem przez 3 minuty. Sos wymieszać z wodą, dodać na patelnię, dusić razem przez 10 minut, dodać sezam, wymieszać, przyprawić. Na półmisku ułożyć ugotowaną kapustę, a na niej kurczaka z dodatkami.