Składniki:
- 6 dużych pomidorów
- ½ kg mięsa wołowego posiekanego jak na tatar
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka przyprawy barbecue
- 1 łyżeczka estragonu
- 1 pęczek zielonej pietruszki
- 2 żółtka
- 5 łyżek oliwy
- sól, pieprz do smaku
- kilka liści sałaty lodowej
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, posiekać drobniutko. W Głębokiej miseczce wymieszać żółtka, musztardę, oliwę, posiekaną cebulę, pietruszkę, przyprawy, sól, pieprz do smaku, dodać mięso i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z każdego pomidora ściąć wieczko, wydrążyć miąższ, wypełnić pomidory masą mięsną, przykryć wieczkami , ułożyć na liściach sałaty i podawać schłodzone.