Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane po tatarsku pomidory estragonem pachnące

Składniki:

    • 6 dużych pomidorów
    • ½ kg mięsa wołowego posiekanego jak na tatar
    • 3 łyżki musztardy
    • 1 łyżeczka przyprawy barbecue
    • 1 łyżeczka  estragonu
    • 1 pęczek zielonej pietruszki
    • 2 żółtka
    • 5 łyżek oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • kilka liści sałaty lodowej


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać, posiekać drobniutko. W Głębokiej miseczce wymieszać żółtka, musztardę, oliwę, posiekaną cebulę, pietruszkę, przyprawy, sól, pieprz do smaku, dodać mięso i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z każdego pomidora ściąć wieczko, wydrążyć miąższ, wypełnić pomidory masą mięsną, przykryć wieczkami , ułożyć na liściach sałaty i podawać schłodzone.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *