Składniki:
- 50 dkg pociętej fasolki szparagowej
- 2 łyżeczki oliwy
- 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
- 2 zgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżeczki tartego imbiru
- mielona kolendra, mielony kminek, mielony ostryż – do smaku
- 2 łyżeczki garam masala
- ½ ostrej pap[ryki pokrojonej w paseczki
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 3 obrane ze skórki i rozdrobnione pomidory
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 3 łyżki posiekanej naci kolendry – opcjonalnie
Sposób przyrządzenia:
W woku lub dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek, mielony imbir, smażyć intensywnie mieszając 2 minuty, dodać wszystkie przyprawy, paprykę i pomidory smażyć mieszając 4 minuty. Dodać ciecierzycę i sok pomidorowy i na wolnym ogniu dusić 10 minut, dodać podgotowaną fasolkę szparagową i po dalszych 10 minutach możemy podawać smaczne danie. Przed podaniem posypać ewentualnie nacią kolendry