Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z miętusa do pasztecików

Składniki:

  • 400 g miętusa
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • ugotowana wątróbka z miętusa
  • łyżka śmietany
  • 1 żółtko

    Sposób wykonania;
    Z miętusa usunąć ości, oprószyć mąką i posiekać po czym podsmażyć go na łyżce rozgrzanego masła.
    W między czasie w innym rondelku na pozostałym maśle przesmażyć posiekaną cebulę po czym połączyć ją z rybą.
    Dodać wątróbkę z miętusa, żółtko oraz śmietanę.
    Całość podgrzewać na małym ogniu nie przerywając mieszania.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *