Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z kapusty i jajek do pasztecików

Składniki:

  • mała główka kapusty
  • 6 łyżek masła
  • 3 łyżeczki soli
  • 2-3 jajka
  • pieprz
  • łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym oprószyć ja solą i odstawić na 20 minut.
    Po tym odcisnąć ją z soku który się wytworzył i przelać wrzątkiem.
    Następnie dodać masło, wymieszać i dusić ją na małym ogniu.
    W między czasie ugotować jajka po czym drobno je posiekać i dodać do miękkiej kapusty razem z posiekanym koperkiem.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *