Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farfalle z wołowina.

Skład:

  • 20dkg makaronu farfalle
  • 60dkg polędwicy wołowej
  • 25dkg pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 szklanka wytrawnego wina białego
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 100 ml mleka
  • 20dkg gorgonzoli

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Mięso pokroić w paseczki. Podsmażyć na patelni , oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule i posiekany czosnek. Wlać wino, zagotować mieszając. Połączyć z mlekiem i śmietaną. Połowę sera pokroić i dodać do sosu. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso i gotować jeszcze chwilkę. Polać makaron i posypać pomidorkami i pokruszonym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *