Skład:
- 20dkg makaronu farfalle
- 60dkg polędwicy wołowej
- 25dkg pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
- oliwa
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 szklanka wytrawnego wina białego
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 100 ml mleka
- 20dkg gorgonzoli
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Mięso pokroić w paseczki. Podsmażyć na patelni , oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebule i posiekany czosnek. Wlać wino, zagotować mieszając. Połączyć z mlekiem i śmietaną. Połowę sera pokroić i dodać do sosu. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso i gotować jeszcze chwilkę. Polać makaron i posypać pomidorkami i pokruszonym serem.