Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia zapiekana w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 1 ½ łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szkl. śmietany
  • 2 ½ łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Obraną dynię pokroić w plasterki, które oprószyć solą po czym obtoczyć w mace wymieszanej z cukrem.
    Następnie obsmażyć dynie na rozgrzanym maśle.
    Obsmażoną dynię przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.
    Zalać ją śmietaną i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kamila Mandelska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *