Składniki:
- 1 filet z kurczaka podwójny ( lub z indyka)
- 2 pomidory
- 8-10 grzybów shii-take
- 100g bambusa z puszki
- 1 młoda cebulka ze szczypiorem
- sól, pieprz
- olej czosnkowy
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- Garam masala – znakomita, indyjska mieszanka przypraw
Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w dużą kostkę i wrzucić do woka na rozgrzany olej razem z odsączonym bambusem. Smażyć na dużym ogniu, gdy mięso zmięknie (10-15 min), dołożyć pokrojoną cebulkę i grzyby shii-take (całe). Smażyć 5 minut, wrzucić pokrojone pomidory i przecier pomidorowy. Potrawa jest gotowa, gdy pomidory zmiękną. Doprawić solą, pieprzem i garam masala. Podawać z ryżem.