Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowo-czosnkowy dip

Składniki:

  • 6 kromek białego chleba
  • 6-7 ząbków czosnku
  • ½ szklanki oliwy
  • ocet
  • sól
  • 1 paczuszka orzechów włoskich ok.10 dkg


    Sposób przyrządzenia:
    Chleb obieramy ze skórki i moczymy w wodzie, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Orzechy drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i sól do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy na końcu doprawiamy octem po kropli często próbując. jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy troszkę wody. Przekładamy do miseczki podajemy z panierowaną rybą.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *