Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cykoria z wędzonym boczkiem

Składniki:

  • 1 kg cykorii
  • 5 dkg masła
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 15 dkg szynki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cykorię oczyścić, umyć, wydrążyć twardy środek i osączyć na papierowym ręczniku. W rondelku rozgrzać masło, zrumienić cykorię, dolać 2 łyżki wody, sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Szynkę i boczek pokroić w kosteczkę, dodać do cykorii i jeszcze dusić 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *