Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinie z orzechami włoskimi

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 1 cebula
  • ćwierć szkl. posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • łyżka posiekanej szałwii
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć część miąższu, który wrzucić na osolony wrzątek na minutę po czym go odcedzić, przelać zimną wodą.
    Następnie posiekać cebule, zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać przecier pomidorowy, tartą bułkę, wymieszać i zdjąć z ognia, wówczas dodać pokrojony miąższ z cukinii, szałwię, orzechy, sól, pieprz oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie wyrobić i farszem nadziać połówki cukinii.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 20 min.
    Przed końcem pieczenia polać śmietaną a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *