Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinie nadziewane serem comté

Składniki:


  • 5 cukini, każda 180 g
  • 120 g ziemniaków
  • 2 pomidory
  • 100 g papryki
  • 100 g kukurydzy
  • 1 szalotka
  • 1 papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 l wywaru warzywnego
  • 175 g sera comté
  • 1 łyżka masła
  • świeże pieczywo


Przygotowanie:

Cztery cukinie przepołowić wzdłuż i usunąć łyżką nasienie. Przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia ognioodpornego.
Ugotować ziemniaki w mundurkach i gotować w osolonej wodzie, następnie obrać i pokroić w kostkę o grubości 1 cm. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę, poćwiartować, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Pozostałą cukinię pokroić wraz z papryką oraz ziemniakami w kostkę o grubości 1 cm. Drobno posiekać ząbek czosnku oraz szalotkę. Papryczkę chili przepołowić wzdłuż, usunąć pestki i również drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę, na niej zeszklić cebulę wraz z chili i czosnkiem. Dodać wszystkie warzywa poza pomidorami i smażyć 4 minuty. Zdjąć patelnię z ognia. Dodać ziarna kukurydzy, kostki ziemniaków oraz pomidorów, krótko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Tak zrobiony farsz nałożyć na wydrążone połówki cukini. Ser pokroić w kostkę i rozdzielić go wraz z kawałkami masła na wierzchu. Do formy wlać wywar warzywny. Naczynie włożyć do piekarnika na 20 minut i piec w temperaturze 180 stopni. Podawać ze świeżym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *