Składniki:
- • 1 kg cukinii
• olej
• 1 ½ łyżeczki nasion gorczycy
• 2 pomidory
• 2 cebule
• ½ łyżeczki curry
• ½ łyżeczki kurkumy
• ½ łyżeczki pieprzu
• ¼ łyżeczki chili
• szczypta soli
• 1 szkl. wiórków kokosowych
Sposób wykonania:
- Obraną cukinie pokroić w kostkę.
Następnie gorczycę wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, trzymać na ogniu do momentu aż zacznie pękać, wówczas dodać 3 łyżki oleju oraz posiekaną cebulę.
Całość wymieszać i nadal smażyć po czym dodać pomidory pokrojone w plasterki.
Ponownie delikatnie wymieszać i doprawić do smaku.
Po ok. 5 min wrzucić jeszcze cukinię oraz wiórka kokosowe. Pozostawić na ogniu jeszcze ok. 15 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Anna Cichoń