Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcy móżdżek z jajkami

Składniki:

  • 8 jajek
  • 25 dkg cielęcego móżdżku
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ½ szklanki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • natka zielonej pietruszki do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, lekko podsmażyć na oliwie, dodać umyty, osączony, i podzielony na drobne kawałki móżdżek. Smażyć około3-4 minuty. Jajka umyć, wbić do naczynia i zmiksować, wylać na patelnię. Mieszając doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać gorące.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *