Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica na wiejską nutę

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 duże cebule
  • 35 dkg suchej kiełbasy
  • ½ szklanki zielonych oliwek
  • 25 dkg sera oscypka / lub sera feta/
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać masło i oliwę, podsmażyć obraną i drobno posiekaną cebulę do miękkości. Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę, dodać oliwki. Kiełbasa powinna się lekko zrumienić, dosypać ser. Jajka umyć, wbić do naczynia, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie  zmiksować, wylać na patelnię, chwilę smażyć, aż do ścięcia. Podawać zaraz po przyrządzeniu z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *