Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajek

Omlet z groszkiem Łucji

Znakomity omlet na dobre rozpoczęcie dnia. Wypróbuj przepis na omlet z groszkiem Łucji. Lista zakupów: jajka, zielony groszek, cebulka i śmietana. 
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3/4 szkl zielonego groszku
  • 1 cebulka 
  • 1 łyżka śmietany 
  • sól 
  • pieprz 
  • szczypta suszonych płatków chili
  • 1 łyżka masła
 

Wielkanocny żurek Kornelii

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć aromatycznego żurku. Dziś podajemy przepis na żurek Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: zakwasu na żur, wywaru z warzyw, kiełbasy, chrzanu i wędzonki. 
 

Składniki:

  • 500 ml zakwasu na żur 
  • 2 litry wywaru z warzyw
  • 250 g wędzonki
  • 500 g białej kiełbasy
  • 120 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka chrzanu 
  • 1 liść laurowy 
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz 
  • jajka do podania
  • natka pietruszki

Jajka zapiekane na półmisku

Składniki: 10 jajek 6 dkg masła sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Przygotować żaroodporny natłuszczony półmisek. Jajka umyć, wybijać na półmisek jedno obok drugiego, osolić i oprószyć pieprzem. Włożyć do gorącego piekarnika na kilka minut. Gdy żółtka się zetną wyjąć z piekarnika, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki i podawać…