Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocny żurek Kornelii

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć aromatycznego żurku. Dziś podajemy przepis na żurek Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: zakwasu na żur, wywaru z warzyw, kiełbasy, chrzanu i wędzonki. 
 

Składniki:

  • 500 ml zakwasu na żur 
  • 2 litry wywaru z warzyw
  • 250 g wędzonki
  • 500 g białej kiełbasy
  • 120 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka chrzanu 
  • 1 liść laurowy 
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz 
  • jajka do podania
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Wędzonkę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić ją do garnka z rozgrzanym olejem i przesmażyć.
    Wówczas zalać całość wywarem.
    Dodać  liść laurowy i ziele angielskie. 
    Gotować około 15 minut.
    Po tym czasie wlać zakwas.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan oraz majeranek.
    Wrzucić jeszcze kiełbasę i gotować kolejne 15 minut.
    Po tym czasie wyjąć kiełbasę, pokroić ją na plasterki i wrzucić ponownie do garnka.
    Zaprawić żurek śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec ugotować jeszcze jajka na twardo, które dodać do zupy tuż przed podaniem.
    Posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *