Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna baba Beaty

Pyszna, bardzo puszysta Wielkanocna baba przepisu Beaty. Aby ją upiec będziesz potrzebować: mąki pszennej, jajek, cytryny oraz cukru. 
 

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 25 dag cukru
  • 25 dag margaryny 
  • 4 jajka
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Jajka sparzyć wrzątkiem po czym oddzielić białka od żółtek.
    Żółtka przełożyć do miski i dodać do nich miękką margarynę oraz cukier.
    Całość dokładnie utrzeć na puszystą masę.
    Cytrynę sparzyć wrzątkiem.
    Zetrzeć z niej skórkę na tarce o drobnych oczkach i dodać ją do ciasta.
    Całość przemieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
    Na koniec wsypać jeszcze mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Delikatnie wymieszać, aby piana nie osiadła.
    Gotowe ciasto przelać do formy na babki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *