Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane na Wielkanoc Karoliny

Wypróbuj przepis Karoliny na Wielkanocne jajka faszerowane. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, tuńczyka, musztardy i jogurtu greckiego. 
 

Składniki:

  • 6 jaj 
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 łyżka majonezu 
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • wędzona papryka do dekoracji 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka przełożyć do rondelka.
    Zalać je wodą z dodatkiem soli.
    Gotować około 7 minut.
    Po tym czasie jajka odcedzić i obrać ze skorupek.
    Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć żółtka.
    Rozdrobnić je widelcem po czym dodać do nich rozdrobnionego tuńczyka.
    Dodać jeszcze majonez, musztardę i jogurt grecki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem wypełnić białka jajek.
    Oprószyć je wędzoną papryką. 
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *