Wypróbuj przepis Karoliny na Wielkanocne jajka faszerowane. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, tuńczyka, musztardy i jogurtu greckiego.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 puszka tuńczyka
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- wędzona papryka do dekoracji
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Jajka przełożyć do rondelka.Zalać je wodą z dodatkiem soli.Gotować około 7 minut.Po tym czasie jajka odcedzić i obrać ze skorupek.Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć żółtka.Rozdrobnić je widelcem po czym dodać do nich rozdrobnionego tuńczyka.Dodać jeszcze majonez, musztardę i jogurt grecki.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym farszem wypełnić białka jajek.Oprószyć je wędzoną papryką.
Liczba porcji: 3