Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne jajka w majonezowym sosie Oli

Kolejny przepis na świąteczne jajka. Tym razem podane z majonezowym sosem. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: jajek, majonezu, jogurtu naturalnego, soli i pieprzu. 
 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 150 ml jogurt naturalnego
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • sól
  • grubo mielony pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo z wodzie z dodatkiem ½ łyżeczki soli.
    Ugotowane obrać ze skorupek i pokroić na plasterki.
    Ułożyć je na półmisku.
    Następnie do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano i bazylię.
    Jeszcze raz przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *