Kolejny przepis na świąteczne jajka. Tym razem podane z majonezowym sosem. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: jajek, majonezu, jogurtu naturalnego, soli i pieprzu.
Składniki:
- 5 jajek
- 150 ml jogurt naturalnego
- 1 łyżka śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- sól
- grubo mielony pieprz
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo z wodzie z dodatkiem ½ łyżeczki soli.Ugotowane obrać ze skorupek i pokroić na plasterki.Ułożyć je na półmisku.Następnie do miseczki przelać jogurt naturalny.Dodać do niego majonez oraz śmietanę.Całość dokładnie wymieszać.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano i bazylię.Jeszcze raz przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4