Składniki:
- 85 dag giczy cielęcej
- 30 dag piersi z kurczaka
- 10 dag małych cebulek
- 5 dag masła
- 200 ml bulionu drobiowego
- 1 szkl. wermutu
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cielęcinę zalać wodą i gotować ok. 1 godziny po tym czasie odcedzić, oddzielić mięso od kości i pokroić je na mniejsze kawałki.
Następnie cebulę oraz piersi kurczaka pokrojone w kostkę przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Po ok. 10 minutach wyjąć kurczaka a na patelnie wrzucić mięso z giczy, podlać winem oraz bulionem i pozostawić na ogniu ok. 15 minut i ponownie włożyć kurczaka.
Na koniec dodać jeszcze śmietaną rozdrobnioną niewielką ilością sosu.
Dokładnie wymieszać, podgrzać i doprawić do smaku.