Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z przekładane biszkoptami

 

Składniki:

  • 6 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. maku
  • biszkopty
  • polewa czekoladowa
  • 1 szkl. wiórek kokosowych
  • 1 galaretka
  • 1 krem karpatka
  • 1 opakowanie rodzynek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę, wówczas dodać do nich mak, wiórki oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na blachę wyłożoną folią.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15-10minut.
    Upieczone i ostygniecie ciasto rozsmarować krem karpatka a na nim układać biszkopty nasączone rumie.
    Całość polać polewą czekoladą i posypać rodzynkami.

     

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *