Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrzanowe cudo

 Potrawa ta jest doskonałym daniem na Świętą Wielkanocne i nie tylko….
Składniki:

  • 5 kiełbas śląskich
  • 1 większa laska chrzanu lub dwie mniejsze
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Na patelni podgrzewamy olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Kiedy będzie zarumieniona wrzucamy do niej pokrojone na małe kawałki jajka. W międzyczasie obieramy chrzan i strugamy go tak jak struga się ołówek. Po około 10 minutach podsmażania dorzucamy do patelni zestrugany chrzan, posypujemy solą i pieprzem do smaku. Podsmażamy kolejne 10 minut. Na koniec przekładamy do półmiska i podajemy z chlebkiem. Życzę smacznego.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Anna Macyszyn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *