Składniki:
- 2 łyżki masła
- cebula
- zielona papryka
- 2 szkl bulionu
- 3 marchewki
- 3 ziemniaki
- 2 łodyżki selera naciowego
- łyżeczka soli
- 3 szkl ugotowanego indyka
- 500 g kukurydzy z puszki
- ½ łyżeczki tymianku
- pieprz
- 3 szkl mleka
- ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać pokrojoną w plasterki marchewkę oraz wlać bulion.
Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, seler naciowy oraz sól do smaku.
Gotować kolejne 10 minut.
Następnie dodać indyka, kukurydzę, tymianek, mleko oraz pieprz.
Całość wymieszać i podgrzewać jeszcze kilka minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.