Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb pełnoziarnisty z grilla

Składniki:

    • 1 chleb razowy z ziarnami
    • oliwa z oliwek
    • 2 duże główki czosnku
    • masło
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Chleb pokroić w kromki o grubości około 1,5 cm, skropić z obu stron oliwą, jedną stronę oprószyć lekko sola i obficiej pieprzem. Na średnio gorącym miejscu grilla ułożyć główki czosnku które wymagają około 15 minut grillowania, grillować obracając. Teraz możemy przystąpić do grillowania chleba. Ułożyć kromki na grillu, piec po 3 minuty z każdej strony. Podawać z grillowanym czosnkiem i masłem, wycisnąć miękki czosnek z łupiny na chleb, rozsmarować razem z masłem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Marta  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *