Składniki:
- 1 bochenek chleba razowego
- 30 dag twarogu
- 4 jaja
- 2 łyżki mąki
- 5 listków świeżej mięty(może być suszona)
- 1 łyżka śmietany
- olej, sól
- cukier
Sposób przyrządzenia:
Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną lub suszoną miętę, trochę osolić, wymieszać. Chleb okroić cieniutko ze skórki odciąć jeden koniec i wydrążyć miąższ. W otwór włożyć nadzienie z twarogu i ostrym nożem pokroić bochenek na kromki grubości 1,5cm. Jaja rozkłócić, dodać mąkę i śmietanę. Maczać kromki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Można posypać kminkiem lub cukrem i podawać jako dodatek do piwa. Smacznego!
1 comment for “Chleb nadziewany twarogiem”