Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chleb nadziewany twarogiem

Składniki:

    • 1 bochenek chleba razowego
    • 30 dag twarogu
    • 4 jaja
    • 2 łyżki mąki
    • 5 listków świeżej mięty(może być suszona)
    • 1 łyżka śmietany
    • olej, sól
    • cukier


    Sposób przyrządzenia:
    Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną lub suszoną miętę, trochę osolić, wymieszać. Chleb okroić cieniutko ze skórki odciąć jeden koniec i wydrążyć miąższ. W otwór włożyć nadzienie z twarogu i ostrym nożem pokroić bochenek na kromki grubości 1,5cm. Jaja rozkłócić, dodać mąkę i śmietanę. Maczać kromki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Można posypać kminkiem lub cukrem i podawać jako dodatek do piwa. Smacznego!

1 comment for “Chleb nadziewany twarogiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *